You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Dublin Biennial 2012

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Landschappen van Reinder Ourensma naar Dublin

In december vorig jaar kreeg Reinder Ourensma een persoonlijke uitnodiging uit Dublin om inschrijving voor IRELAND’S INAUGURAL DUBLIN BIENNIAL – INTERNATIONAL EXHIBITION OF CONTEMPORARY ART – serieus in overweging te nemen. Zijn Ierse landschappen waren in 2009 in Florence al onder de aandacht van het organiserend comité gekomen. In februari besloot hij mee te doen aan deze bijzondere tentoonstelling, de eerste Dublin Biënnale, die plaatsvindt gedurende de James Joyce Bloomsday festiviteiten van 14 t/m 25 juni 2012. De expositie zal geopend worden door de burgemeester van Dublin.

Sol Art Gallery – Dawson Street 8, een gerenommeerde galerie in ’t hart van Joyce’s Dublin, fungeert als host van deze tentoonstelling, die in ‘The Point Village’ ingericht zal worden. Een gloednieuwe ruimte naast het Gibson Hotel, tegenover het O² Theater in Dublin’s Docklands area. Een ideale locatie om de 55 internationaal geprezen en bekroonde hedendaagse kunstenaars royaal de ruimte te bieden om hun werk te presenteren.

Namens de organisatie vertelt Maggie Magee in een update, bijzonder vereerd te zijn met de inschrijving van Yoko Ono voor deze tentoonstelling met haar ‘Wish Tree for Ireland’ project.

De 55 deelnemende kunstenaars komen uit 20 landen: Oostenrijk, Armenië, Brazilië, China, Kroatië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Korea, Ierland, Iran, Italië, Maleisië, Noorwegen, Nederland, Polen, Rusland, Spanje, Zweden en de Verenigde Staten.

De geselecteerde kunstwerken vertegenwoordigen het gehele scala van hedendaagse artistieke disciplines; installatie, schilderen, performance, fotografie, mixed media, en video-installatie.

reinder-ourensms_pers_dublinbiennial2012_11

L.C. 22 mei 2012

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Point Village – East Wall – Dublin 1 – ligt op 10 tot 15 minuten lopen van O’ Connell Street en Grafton Street én gemakkelijk te bereiken met de Luas-lijn.