You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

All’s well that ends well

Final selection 192nd RHA Annual Exhibition completed

Mijn schilderij ‘Old pier of Ballinskelligs’ is geselecteerd voor de tentoonstelling 192nd RHA Annual Exhibition in Royal Hibernian Academy in Dublin.’
Deze tentoonstelling loopt van 23 mei t/m 24 juli 2022.


‘Old pier of Ballinskelligs’ stelt de oude en vervallen pier van Ballinskelligs, Co. Kerry, Ierland voor. Ballinskelligs was ooit de thuisbasis van de beroemde ‘Skellig Monks’ die volgens legende door Ierland trokken om er het ‘paradijs op aarde’ te vinden.

De aanloop naar deelname aan deze tentoonstelling was een verhaal op zich.
Mijn schilderij ‘Old pier of Ballinskelligs’ had ik, nu Covid op z’n retour lijkt, eind februari aangemeld voor de Royal Hibernian Academy 192nd RHA Annual Exhibition in Dublin. Het schilderij kwam door de eerste digitale selectieronde en moest daarna op zaterdag 2 april ter plekke tussen 13 -14 uur worden afgeleverd. Dus een retourtje Dublin geboekt. Vlak voor vertrek kreeg ik een sms bericht dat mijn vlucht was gecanceld. Wat nu? Eerst de organisatie in Dublin raadplegen: ‘Bij uitzondering krijg ik uitstel tot dinsdagochtend 9:00 uur en maar googelen welke pakketverzender dit kan? Bingo! Er is er een die zegt dat doen wij ‘Express Plus’. Snel schakelen dus. Een hectische dag, maar eind goed al goed? Nou nee, dinsdagmorgen op het ‘aflever moment’ in Dublin krijg ik berichtje van de pakketverzender: Het spijt ons dat uw zending is vertraagd. Het zweeft dus nog ergens rond in Nederlandse distributie catacomben. Later die dag: Inmiddels is het schilderij onderweg naar huis…. zeggen ze…. en dat hoop ik dan ook maar…  de bestemming van de zending zou zijn gewijzigd … Terwijl ik terugzending van mijn schilderij verwacht krijg ik woensdagmiddag mail van de transporteur dat het schilderij toch in Dublin is afgeleverd… Ook dat nog. En ja hoor even later volgt bevestiging van RHA dat ze het schilderij binnen hadden. Te laat ja… maar… toch ook wel op tijd… want de jury is nog aan het werk. Dus het schilderij kan alsnog meedoen in de selectie… Een hele rare week, een gek verhaal, maar wel met een happy end!
All’s well that ends well