You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Dublin Biennial 2012

Landschappen van Reinder Ourensma naar Dublin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In december 2011 krijgt Reinder Ourensma persoonlijk een uitnodiging deel te nemen aan ‘IRELAND’S INAUGURAL DUBLIN BIENNIAL – INTERNATIONAL EXHIBITION OF CONTEMPORARY ART’. Zijn Ierse landschappen waren opgevallen op de Biënnale in Florence 2009!

In februari daarop besluit hij mee te doen aan dit evenement. De Dublin Biënnale wordt georganiseerd tijdens de James Joyce Bloomsday festiviteiten, van 14 t/m 25 juni 2012.

Namens de organisatie vertelt Maggie Magee, bijzonder vereerd te zijn met de deelname van Yoko Ono aan dit evenement in Dublin met haar ‘Wish Tree for Ireland’ project.
De burgemeester van Dublin opent het evenement en er staan veel activiteiten rondom gepland.

Sol Art Gallery (gevestigd in hartje Dublin) fungeert als host van deze tentoonstelling in ‘The Point Village’. Een gloednieuwe ruimte naast het Gibson Hotel en tegenover het O² Theater in Dublin’s Docklands area. Een ideale locatie om de genodigde internationale hedendaagse kunstenaars royaal de ruimte te bieden hun werk te presenteren.

De 55 deelnemende kunstenaars komen uit 20 landen:
Oostenrijk, Armenië, Brazilië, China, Kroatië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Korea, Ierland, Iran, Italië, Maleisië, Noorwegen, Nederland, Polen, Rusland, Spanje, Zweden en de V.S.

De geselecteerde kunstwerken vertegenwoordigen het gehele scala van hedendaagse artistieke disciplines; installatie, schilderen, performance, fotografie, mixed media, en video-installatie.

reinder-ourensms_pers_dublinbiennial2012_11

L.C. 22 mei 2012

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Point Village – East Wall – Dublin 1 – ligt op 10 tot 15 minuten lopen van O’ Connell Street en Grafton Street én gemakkelijk te bereiken met de Luas-lijn.

G-ELP18NNS5X