You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Mist Mysterieus Mystiek 2012

In 2011 heeft Reinder Ourensma gewerkt aan een nieuwe serie schilderijen. Vanaf 3 februari 2012 zijn ze te zien tijdens de expositie Mist÷Mysterieus÷Mystiek in Galerie Landgoed ZoFier te Nieuweschoot bij Heerenveen.
Om zich te laten inspireren voor het thema van deze expositie trok hij nu eens niet, zoals eerder, naar Ierland. Maar naar Ameland… Reinder was al een tijdje op zoek naar locaties dicht bij huis waar hij ook dat speciale gevoel ervaart dat hem in Ierland altijd meteen overvalt. “Dagelijkse beslommeringen verdwijnen wanneer vergezichten domineren. In de natuur kun je zo mooi tot jezelf komen, alsof het uitzicht inzicht biedt”. Een uitnodiging om naar Ameland te komen én een fikse wandeling op Oost bleken de eerste aanzet tot een serie landschapsschilderijen.

reinder-ourensma_2012_zofiermmm1

reinder-ourensma_2012_zofiermmm2

reinder-ourensma_2012_zofiermmm3

reinder-ourensma_2012_zofiermmm4

‘Van dode steen heeft Reinder Ourensma werk gemaakt. Elke porie en iedere scheur bouwt in eenheid een huid als van een olifant op. Met monnikengeduld is het gras spriet voor spriet geportretteerd. In het landschap doet zich geen leven voor, maar het is er desondanks vol actie’.  L.C.

Deze expositie met schilderijen van Johan Abeling ~ Peter Durieux ~ Reinder Ourensma ~ Marieloes Reek ~ Mattie van der Veen ~ Gerrit Wijngaarden en met beelden van Karel Zijlstra (solo) is van 3 februari t/m 18 maart 2012 te zien.

G-ELP18NNS5X